lauantai 11. kesäkuuta 2011

.

Pihalla on kasvu lähtenyt hurjaan vauhtiin.
 Kuumuutta vastaan on taisteltu,
 kukkapenkkeja ja nurmikkoa on sadetettu
 ja ruukkuihin vettä kannettu..
 Onneksi meillä on puro
 josta saan veden,
 muuten täytyisi vain kuivumista katsella.
Mitenkään ei pystyisi kaivosta niin paljon vettä ottamaan.
Kesästä nautiskelija..9 kommenttia:

 1. Totta että isot kasvillisuudet tarvitsee niin paljon vettä kuivana kautena, etti jaksa kantaa käsipelillä eikä vesikään siihen riitä. Meillä on siksi kaikki pientä, kun vesi on otettava sisätiloista. Kuivana kautena saa nytkin kastella kaksi kertaa päivässä. Minusta rasittavaa. Siksi pidän pienessä mittakaavassa.ja olen muutenkin tohmelo puutarhatöissä;)

  Teillä näyttää niin kauniilta ja rehevältä.

  VastaaPoista
 2. Liisa: Kiitos! Ilman puroa en selviäisikään... Vanhoja perannapenkkejä kastelen todella harvoin,jos on kuiva ja kuuma kesä kuten viime vuonna, niin muutaman kerran. Uusia toki pitää kastella usein.. Kesäkukat ovatkin sitten luku sinänsä, niihinhän vettä uppoaa. Aivan kaupunkilaisena olen minäkin aloittanut kun tämä paikka ostettiin, mitään en mistään tiennyt, nyt vähän enemmän. Yritystä ja erehdystä, ja uudelleen yritystä...

  VastaaPoista
 3. Kyllä meitä nyt lämpö hellii. Sadettajallakin on sopivasti töitä! Täällä kannetaan hikipäässä vettä kastelukannulla. Onneksi piha on pieni!

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia ja hieno seiväsaita... minulla seipäät törröttävät vielä seinän vieressä, kun en tiedä mitä kivaa niistä laittaisin..:)

  VastaaPoista
 5. Naukulan Mamma: Totta, nyt olemme kaikki lämmön hellittävinä, kunhan ei enää paljon lisää lämpenisi, taitaa silloin jo mennä tuskan puolelle!! Joka paikkaan sopiva työkalu, (kuulostaa ihan mainokselta), sulle kastelukannu ja mulle puro..

  VastaaPoista
 6. Irmastiina: Kiitos! Tuohon heinäseiväs-aitaan olen ollut tosi tyytyväinen ja mielestäni kuuluukin tähän meidän maalaisympäristöön!
  Vielä sinäkin niille seipäille käyttöä keksit, se huippuidea odotuttaa itseään vielä ;D

  VastaaPoista
 7. Onpa vehreää teillä, ja paljon työtä jaksatte tehdä vehreyden eteen. Olen parhaillaan Porissa käymässä sisareni luona, terveisiä täältä lännestä!

  VastaaPoista
 8. Paula: Kiitos, näin sukkelasti ne terveisetkin nykyaikana siirtyy Suomen laidalta toiselle!
  Kun pihalla puuhailu on mukavaa, niin sitä jaksaa tehdäkin, ja mikä silmän ilo se sitten onkaan ;D

  VastaaPoista
 9. Kylläpä on ihania pihakuvia. Kasteltava sinulla kyllä riittää. Toivottavasti ehdit istahtaa nauttimaankin puutarhastasi.

  VastaaPoista